Geldsysteem

Google staat bedrijven toe om berichten in Gmail te lezen

Google geeft honderden ontwikkelaars van buiten het bedrijf toegang tot de inbox van gebruikers van zijn e-maildienst Gmail.

In sommige gevallen worden de e-mails niet door computers, maar door mensen gelezen, blijkt maandag uit onderzoek van The Wall Street Journal.

Google zegt dat ontwikkelaars van buitenaf alleen toegang krijgen als een gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft. In veel gevallen bieden de bedrijven gratis apps aan om gebruikers te verleiden de toestemming te geven. Een aantal bedrijven dat van de optie gebruikmaakt, vraagt die toestemming in algemene gebruikersovereenkomsten.

Door de berichten in de e-mailinbox te lezen, krijgen de externe bedrijven meer inzicht in het bestedingspatroon en het e-mailgebruik van de gebruiker. Met een dienst kunnen de bedrijven bijvoorbeeld de inhoud van berichten analyseren en controleren of een verstuurde e-mail wordt geopend.

Er zijn geen aanwijzingen dat de bedrijven de optie hebben misbruikt door e-mails buiten hun eigen platformen te verplaatsen.

Google beloofde een jaar geleden dat het bedrijf zelf zou stoppen met het scannen van de e-mails van zijn gebruikers.Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel externe apps toegang hebben tot de inbox van Gmail-gebruikers!

Bron: Privacy News

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button