Artificial Intelligence

In 2017 hebben enkele miljardairs genoeg geld verdiend om armoede 7 keer te beëindigen

Waarom bestaan ​​er nog steeds problemen, zoals extreme armoede en honger in de wereld? Omdat de meerderheid van de rijkdom van de wereld wordt gecontroleerd door een handvol individuen. Het klinkt als een samenzwering, maar het is een feit.

Volgens een nieuw  rapport,  gepubliceerd door de liefdadigheidsorganisatie Oxfam International, heeft de wereldeconomie in 2017 een recordaantal miljardairs gecreëerd. Er zijn nu 2.043 miljardairs in de wereld. Dat betekent dat er afgelopen jaar om de twee  dagen een nieuwe is gemaakt.

Het rapport, dat begin januari werd gepubliceerd, merkte op dat de meeste miljardairs mannen waren. In feite bezitten acht van de miljardairmannen nu dezelfde hoeveelheid rijkdom als de  helft  van de wereld. In 2017 steeg de welvaart van de mannen met $ 762 miljard, meldt TIME. Verbazingwekkend genoeg is dat genoeg geld om zeven keer de extreme armoede te beëindigen.

Afzonderlijke gegevens samengesteld door  Bloomberg laten zien dat het totale vermogen van de 500 miljardairs in 2017 24 procent groeide tot $ 5,38 biljoen. De rijkste persoon ter wereld, Jeff Bezos van Amazon.com Inc, was getuige van een winst van $ 33,7 miljard.

Winnie Byanyima, directeur van Oxfam International zei:
“Het is obsceen dat er zoveel rijkdom in handen is van zo weinig mensen terwijl 1 op de 10 mensen moet zien te overleven van minder dan $ 2 per dag. Ongelijkheid houdt honderden miljoenen mensen in armoede gevangen; het breekt onze samenlevingen en ondermijnt de democratie. 

Over de hele wereld worden mensen genegeerd. Hun lonen stagneren, terwijl bedrijfsleiders miljoenen bonussen ontvangen; hun gezondheid- en onderwijsdiensten worden gekort, terwijl bedrijven en superrijken hun belasting ontwijken; hun stemmen worden genegeerd omdat regeringen voor de grote bedrijven en een rijke elite zingen.”

“De miljardair Boom is geen teken van een bloeiende economie, maar een symptoom van een falend economisch systeem. De mensen die onze kleding maken, onze telefoons assembleren en ons voedsel laten groeien, worden uitgebuit,”  voegde Byanyima eraan toe.

Het rapport werd gepubliceerd kort voordat wereldleiders, chief executives en bankiers elkaar ontmoetten in Davos, Zwitserland, voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum. De liefdadigheidsorganisatie zei dat de meeste regeringen “schandelijk falen” om de zaak te verbeteren.

De liefdadigheidsorganisatie riep de regeringen op om het rendement voor aandeelhouders en bestuurders te beperken. Het drong ook aan dat de arbeiders een leefbaar zullen ontvangen en om de belasting voor de rijken te verhogen. Ten slotte werd een aanbeveling gedaan om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te elimineren, naast andere suggesties.

“Mensen zijn klaar voor verandering”
“Ze willen een limiet op de macht en de rijkdom die in de handen van zo weinigen is.”

Bron: wakkeremensen
https://prepareforchange.net/author/edwardmorgan/
https://www.oxfam.org/en/research/economy-99
https://www.oxfam.org/en/pressroom/pressreleases/2017-01-16/just-8-men-own-same-wealth-half-world

 

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button