Wetenschap

Weet jij welke lucht je inademt?

De oplossing voor de meeste problemen is regulering van nanostof uitstoot van deeltjes kleiner dan 23 nanometer (sub 23 nm emissions)

Benzine auto katalysatoren zijn nabranders. De rookdeeltjes die uit de motor komen, worden door de katalysator op een temperatuur van 400 graden opnieuw verbrandt tot deeltjes kleiner dan 10 nanometer. (10 000x kleiner dan een menselijk haar) Deze deeltjes zijn alleen zichtbaar met meetapparatuur van 10duizenden euro’s.

Op deze manier doet de olie / auto industrie voorkomen dat het om schonere verbranding gaat. (superclean pict) Daarnaast worden er veel chemicalien aan de benzine toegevoegd om te zorgen dat de motor en de katalysator niet beschadigen. Deze toevoegingen bestaan voor een deel uit onverkoopbaar giftig afval van andere industriële processen.

Om zichzelf te beschermen tegen rechtszaken heeft de olie industrie in 2008 EU-wetgeving weten te realiseren waarbij de uitstoot van deeltjes kleiner dan 23 nanometer legaal is geworden. Op deze manier kunnen ze dus ook onverkoopbaar giftig afval legaal in de atmosfeer lozen.

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button