Vitamines

De NVWA dreigt met hoge boetes tegen voedingssupplementen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt tegen reclames van verkopers van voedingssupplementen die de suggestie wekken dat hun producten helpen tegen het Coronavirus.

‘Zij beweren dat er geen voedingssupplementen die helpen tegen het Coronavirus. Dit soort claims van verkopers zijn ernstig misleidend en wettelijk verboden’.

 

Consumenten kunnen misleidende (medische) claims van bedrijven over Corona-bestrijding bij voedingssupplementen melden bij de NVWA, telefonisch via 0900-03 88 of via het meldformulier. De NVWA treedt handhavend op als zij dit soort claims tegenkomt. Bedrijven die op deze manier reclame maken kunnen hoge boetes krijgen, oplopend tot 150.000 euro.

De toezichthouder gaat verder: “Door meer vitamines te nemen krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen (informatie van het Voedingscentrum). Gezond eten, goed slapen en bewegen zorgen voor een zo goed mogelijke weerstand. Het slikken van extra voedingssupplementen in tijden van Corona is niet nodig”.

Deze informatie wordt gedeeld met de burgers.
In Nederland hebben 9,9 miljoen mensen een chronische aandoening dus daar zijn nog veel vragen over onbeantwoord. Het is natuurlijk heel moeilijk om dan toch te geloven dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Hoe zit het
Logisch nadenken en wakker worden is een uitdaging in een van censuur.
Vitamine C, D, genoeg water drinken ( 2 liter), veel groente, weinig vlees, beperkt inname witte suikers zijn aanvullingen.

Doe zelf onderzoek en voel wat goed voor jou voelt.

https://www.vmt.nl/voeding-gezondheid/nieuws/2020/03/nvwa-voedingssupplementen-helpen-niet-tegen-het-coronavirus-10140927?_ga=2.160028862.223142974.1587721033-129508803.1585664478

Toon meer

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button